Muller Fresh Food Logistics en Prins Transport bundelen dienstverlening

Holten/Lekkerkerk, 10 februari 2018; Muller Fresh Food Logistics (verder te noemen Muller – www.muller.nl) uit Holten en Prins Transport te Lekkerkerk (verder te noemen Prins – www.prins-transport.nl) hebben overeenstemming bereikt over de overname van de vennootschappen van Prins door Muller. Arjen Prins zal als directeur leiding blijven geven aan de logistieke activiteiten van het bedrijf in Lekkerkerk. 

lees meer »

Geslaagde Kick Off van het Ondernemend Noaberschapstraject
Geslaagde Kick Off van het Ondernemend Noaberschapstraject!

De HIG heeft een subsidie van de Provincie Overijssel ontvangen voor het uitvoeren van een Ondernemend Noaberschapstraject.

Met deze subsidie gaan we het komende jaar verschillende bijeenkomsten organiseren met als doel: het stimuleren van de samenwerking tussen en de business ontwikkeling van de leden. Het programma loopt van november 2017 tot en met november 2018. 

Op dinsdagavond 21 november werd het traject afgetrapt tijdens een levendige, interactieve Kick Off bijeenkomst onder de bezielende leiding van innovatie- en verander expert Willem Stortelder. 

Als vervolg hierop worden er het komende jaar verschillende bijeenkomsten georganiseerd waarin we verder mee aan de slag gaan met onderwerpen die de leden interesseren. Hou hiervoor de agenda op de HIG website in de gaten! 

lees meer »
Serious games: Kevin Wilmink wint Business Voice van Rijssen-Holten
Kevin Wilmink mag zich een jaar lang the Business Voice van Rijssen-Holten noemen. Zijn idee voor ’serious games’ won vrijdagmiddag in het Parkgebouw.

De opstelling op het podium van het Parkgebouw is net als bij het populaire tv-programma The Voice of Holland. De jury zit in draaistoelen met de rug naar naar de kandidaten, die in de spotlights proberen de stoelen te laten draaien. Alleen gaat het hier niet om een auditie, maar om een pitch. Bovendien: de kandidaten zingen niet, maar presenteren hun bedrijfsidee. En de zaal? Die zit vol met ondernemers.

Trendy laadpalen voor elektrische auto’s, paardencoaching, computer games, Cooking at Home, vrouwencoaching, dynamische werkplekken en het organiseren van evenementen. Zeven startende ondernemers presenteren vrijdagmiddag in twee minuten hun idee aan de jury.  

Het initiatief is afkomstig van het Centrum voor Jong Ondernemerschap, waar eerder de voorrondes werden gehouden.  De jury bestaat uit ervaren ondernemers: Hans ter Steege van het gelijknamige bouwbedriijf, Reclamemaker André Heetkamp, Berno Sauer van Flynth accountants, Otto Kreykes van Collin Crowdfund en wethouder Bert Tijhof als voorzitter.

lees meer »