Geslaagde Kick Off van het Ondernemend Noaberschapstraject
Geslaagde Kick Off van het Ondernemend Noaberschapstraject!

De HIG heeft een subsidie van de Provincie Overijssel ontvangen voor het uitvoeren van een Ondernemend Noaberschapstraject.

Met deze subsidie gaan we het komende jaar verschillende bijeenkomsten organiseren met als doel: het stimuleren van de samenwerking tussen en de business ontwikkeling van de leden. Het programma loopt van november 2017 tot en met november 2018. 

Op dinsdagavond 21 november werd het traject afgetrapt tijdens een levendige, interactieve Kick Off bijeenkomst onder de bezielende leiding van innovatie- en verander expert Willem Stortelder. 

Als vervolg hierop worden er het komende jaar verschillende bijeenkomsten georganiseerd waarin we verder mee aan de slag gaan met onderwerpen die de leden interesseren. Hou hiervoor de agenda op de HIG website in de gaten! 

lees meer »
Serious games: Kevin Wilmink wint Business Voice van Rijssen-Holten
Kevin Wilmink mag zich een jaar lang the Business Voice van Rijssen-Holten noemen. Zijn idee voor ’serious games’ won vrijdagmiddag in het Parkgebouw.

De opstelling op het podium van het Parkgebouw is net als bij het populaire tv-programma The Voice of Holland. De jury zit in draaistoelen met de rug naar naar de kandidaten, die in de spotlights proberen de stoelen te laten draaien. Alleen gaat het hier niet om een auditie, maar om een pitch. Bovendien: de kandidaten zingen niet, maar presenteren hun bedrijfsidee. En de zaal? Die zit vol met ondernemers.

Trendy laadpalen voor elektrische auto’s, paardencoaching, computer games, Cooking at Home, vrouwencoaching, dynamische werkplekken en het organiseren van evenementen. Zeven startende ondernemers presenteren vrijdagmiddag in twee minuten hun idee aan de jury.  

Het initiatief is afkomstig van het Centrum voor Jong Ondernemerschap, waar eerder de voorrondes werden gehouden.  De jury bestaat uit ervaren ondernemers: Hans ter Steege van het gelijknamige bouwbedriijf, Reclamemaker André Heetkamp, Berno Sauer van Flynth accountants, Otto Kreykes van Collin Crowdfund en wethouder Bert Tijhof als voorzitter.

lees meer »
Vletgaarsmaten, dat zit wel goed!
Dit is de nieuwe slogan die ingezet wordt voor bedrijventerrein Vletgaarsmaten te Holten. In de regio Twente is men onder regie van de provincie Overijssel bezig met de herprogrammering van de bestaande bedrijventerreinen. Hieruit blijkt dat Vletgaarsmaten een kansrijk terrein is vanwege de gunstige ligging tussen de stedendriehoek en netwerksteden. De gemeente Rijssen-Holten is blij met het bedrijventerrein Vletgaarsmaten dat aan de groeiende ondernemers aangeboden kan worden.

Rijssen-Holten merkt een aantrekkende vraag naar bedrijfsgrond en speelt daar zelf ook actief op in. Bedrijventerrein Vletgaarsmaten wordt nog eens extra onder de aandacht gebracht door middel van de campagne ’Vletgaarsmaten, dat zit wel goed’. Wethouder Bert Tijhof: ’Het is heel mooi om te zien dat we recent al een aantal ondernemers hebben kunnen faciliteren in hun groei, dat we hen passende bedrijfslocaties kunnen bieden. Deze mogelijkheden willen we graag nog eens extra voor het voetlicht brengen’. Via de nieuwe interactieve pagina www.rijssen-holten.nl/ondernemer kunnen geïnteresseerde ondernemers de mogelijkheden bekijken.

Vletgaarsmaten is een bedrijventerrein (11,5 hectare) van de gemeente Rijssen-Holten, nabij de kern Holten. Het is een gemengd bedrijventerrein voor bedrijven in de milieucategorie tot en met 4. Het heeft een goede ontsluiting en verbinding met de A1 en de verkaveling is flexibel.

Wethouder Bert Tijhof voegt eraan toe: ‘Samen met de ondernemersverenigingen zetten we ook de komende tijd de algemene citymarketing verder op onder de slogan ’Duidelijk Rijssen-Holten’.

Meer informatie over het bedrijventerrein en vestigingsmogelijkheden is te krijgen bij Vera Hakenberg, accountmanager voor gemeente Rijssen-Holten, 0548 854 404. lees meer »