16-05-2019 | Holtense daken vol!

Bedrijfsdaken vol zonnepanelen, dat is wat Duurzaam Holten wil bereiken door samenwerking met de collega’s van Opgewekt Rijssen. Op 16 mei is er een gezamenlijke informatieavond in Holten.

Rob Regoort van Duurzaam Holten: “Als stichting helpen wij al sinds 2011 mensen die zonnepanelen op hun eigen dak willen. Zeker tegenwoordig word je bestookt door aanbieders van zonnepanelen: het ene aanbod klinkt nog mooier dan het andere, maar je weet dat het commerciële partijen zijn. Vaak is niet duidelijk hoe interessant het aanbod nu echt is voor de consument. Wij hebben geen commercieel belang, dus mensen kunnen ons advies vertrouwen!”

Mieke Urff van Duurzaam Holten vult aan: “Al meer dan 160 huishoudens in Rijssen-Holten hebben gebruik gemaakt van de gunstige voorwaarden die wij verkregen bij onze leverancier in Deventer. In de afgelopen jaren zijn er al meer dan 2400 zonnepanelen geïnstalleerd, die samen jaarlijks meer dan 540.000 kWh aan elektriciteit opwekken!

Rob: “Maar op onze duurzaamheidsmarkten hoorden we wel vaak dat veel mensen opzagen tegen de investering in eigen panelen of er geen geschikt dak voor hadden.”

Mieke: “Denk bijvoorbeeld aan inwoners van appartementen en van huizen met rieten daken. Daarom is de constructie van Opgewekt Rijssen zo interessant: je kunt bij je eigen energieleverancier blijven, investeert niets en door een belastingmaatregel bespaart een gemiddeld gezin 100 euro per jaar op de energierekening. Bovendienwordt je energie duurzaam opgewekt, via zonnepanelen op bedrijfsdaken. Dit vult ons aanbod mooi aan”.

“De afgelopen tijd hoorden wij van Holtenaren dat ze graag zonnepanelen op bedrijfsdaken willen en interesse hebben voor een lokale energiecoöperatie. Dat is precies wat Opgewekt Rijssen doet!”

Rob: “Al met al hebben wij veel vertrouwen in de mensen achter Opgewekt Rijssen en hun aanbod. Daarom werken we graag met ze samen. Op 16 mei organiseren we een informatiebijeenkomst in Gebouw Irene in Holten”.

Mieke, grappend: “We hebben ze wel gevraagd waarom ze hebben gekozen voor de naam ‘Opgewekt Rijssen’ en Holten ontbreekt. We begrijpen dat na lang wikken en wegen gekozen is voor een korte naam maar als er op een gegeven moment meer Hoolter dan Riessender leden zijn, moeten we het daar nog maar eens over hebben “.

De beide partijen organiseren op 16 mei een informatiebijeenkomst in Holten. Voor inschrijven en meer informatie: https://www.opgewektrijssen.nl/bijeenkomst .

AANMELDEN »
14-05-2019 | Uitnodiging Rotary Cafe Rotaryclub Bathmen-de Schipbeek
Op dinsdagavond 14 mei aanstaande organiseren we vanuit Rotaryclub Bathmen-de Schipbeek een interessante lezing verzorgd door Natuurfilosoof Matthijs Schouten. Deze bekende spreker is te leuk om enkel voor ons kleine clubje te houden. Daarom gooien we de deuren open in de vorm van een Rotary café.  Wij hebben elkaar op een avond van de VBO Bathmen bij Boode gesproken over de HIG, de Rotary Cafe bijeenkomsten van Rotary Club Rijssen Holten en jou ervaring met onze club. Ik wil jou, samen met een of enkele leden van de HIG, dan ook graag uitnodigen voor deze boeiende avond. De uitnodiging van uit de Rotaryclub volgt later, maar het leek mij goed je vast te laten weten dat ik jullie namen hebben genoemd bij de organisatiecommissie  van deze avond.  Matthijs G.C. Schouten is een Nederlandse ecoloog en filosoof die in dienst is van Staatsbosbeheer. Hij studeerde biologie, vergelijkende godsdienstwetenschappen, oosterse filosofie en Keltische taal- en letterkunde. In zijn loopbaan hebben natuurbehoud en natuurbeheer altijd een centrale plaats ingenomen. Hij werkte geruime tijd in Ierland waar hij zich inzette voor het behoud van hoogveengebieden. Hij is als ecoloog en strateeg verbonden aan Staatsbosbeheer en hij doceert natuur- en landschapsbescherming aan de universiteiten van Wageningen en Cork (Ierland). Hij heeft zich sterk beziggehouden met de culturele achtergrond van de visie op natuur. Hierover publiceerde hij in 2005 het boek Spiegel van de natuur: het natuurbeeld in cultuurhistorisch perspectief. 
Wat deze man als spreker vooral zo interessant maakt is dat hij al deze wijsheid op een toegankelijke -  en humoristische manier met zijn publiek weet te delen. 

AANMELDEN »
26-03-2019 | Uitnodiging Bedrijfsbezoek CTT en Bleckmann Almelo

Dinsdag 26 maart 2019 staat de volgende bijeenkomst gepland. We gaan op bezoek bij CTT en Bleckmann in Almelo.
 
Bleckmann is wereldwijd marktleider in supply chain management met focus op mode en lifestyle markten. Met ruim 150 jaar ervaring in supply chain management biedt Bleckmann maatwerkoplossingen voor (veelal) internationaal georiënteerde klanten in de mode en lifestyle industrie. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in omni-channel oplossingen, waarmee zowel e-tailers, retailers als eindgebruikers worden bediend. Om de klanten expertise en flexibiliteit te garanderen wordt gebruik gemaakt van het wereldwijde netwerk, met een sterke basis in continentaal Europa en vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en Azië. 
 
CTT Almelo is een dependance van de containerterminal in Hengelo en verzorgt het vervoer van containers tussen Rotterdam en Twente via de binnenvaart. De terminal in Almelo is in 2017 geopend en met de aanwezigheid van de aansluiting op het water is het XL Park aantrekkelijk geworden voor de vestiging van logistieke bedrijven.
 
Wij worden uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in Almelo.

 

Programma:  15.00 uur: Ontvangst bij Bleckmann (Columbus 13 te Almelo); 15.15 uur: Rondleiding Bleckmann; 16.15 uur: Verplaatsing naar CTT; 16.30: Presentatie Bleckmann en CTT bij CTT (Columbus 7 te Almelo); 17.30 uur: Hapje en drankje; 19.00 uur: Einde.

AANMELDEN »