De gemeente Rijssen-Holten is voor de tweede keer uitgeroepen tot de meest MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland. De landelijke titel is vanmiddag uitgereikt door Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland, in het bijzijn van en namens de vijf ondernemersverenigingen.

 

Ondernemers in Rijssen-Holten geven het ondernemersklimaat een 8.1. Positieve punten van de gemeente Rijssen-Holten worden voornamelijk gevonden in betrokkenheid, deskundigheid en betrouwbaarheid van de gemeente. Ondernemers geven aan dat de gemeente toegankelijk en goed bereikbaar is en er overleg en afstemming tussen de gemeente en haar ondernemers mogelijk is.

 

Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland benadrukt: “Een gezond MKB is van groot belang voor de lokale economie, werkgelegenheid en leefbaarheid. Gemeenten moeten luisteren naar MKB-ondernemers en met hen samenwerken. Rijssen-Holten doet dat als de beste en is dan ook terecht de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland!”

 

Ook Jan Peter Müller, algemeen directeur van Müller Fresh Food Logistics in Holten is het eens met uitkomsten van de rapportage: “We zitten al 81 jaar in Holten en we zijn echt niet van plan te vertrekken. De samenwerking met de gemeente is daarvoor veel te goed. Zij is altijd aanwezig bij ondernemersbijeenkomsten, waardoor de lijntjes erg kort zijn. Ook vraagt de gemeente ondernemers altijd om input”.

 

Burgemeester Arco Hofland reageert enthousiast: “Voor de tweede keer de landelijke winnaar zijn, is geweldig. Dit is te danken aan onze eigen actieve ondernemers. En wat de samenwerking betreft daar plukken wij allemaal de vruchten van!”

Deze tweejaarlijkse prijs is een initiatief van MKB-Nederland. Op basis van een grootschalig onderzoek onder ondernemers wordt het lokale ondernemersklimaat gepeild. Er komen verschillende thema’s in het onderzoek aan bod, zoals tevredenheid van ondernemers over de dienstverlening en het imago van de gemeente.